< Special Pages < Categoryverb:

Category "verb"

This category lists all verbs.

All articles in this category

bach, bachHa', bagh, baghHa', baH, baj, bam, ban, banmoH, baq, baQ, bar, bav, baw', baw'Ha', ba', bech, bej, bel, belHa', bep, beQ, bergh, berghmoH, bIj, bIr, bIt, bItlh, bIv, bI', boch, bogh, boH, boj, bol, bom, bon, boq, boQ, borqu', boS, bot, buD, buj, bum, bup, buQ, buS, buSHa', but, buv, buy', chagh, chang, chaQ, char, chargh, chav, chaw', cha', chech, chegh, cheH, chel, chem, chen, chenmoH, chep, cheq, cher, chergh, chev, che', chID, chIj, chIl, chIm, chIp, chIq, chIS, chItlh, chIw, choH, chol, chong, chongHa', chop, choptaH, choq, chorgh, choS, chot, chov, cho', chuH, chul, chum, chun, chung, chup, chur, churHa', chuS, chuv, chu', Da, Dab, Dach, Daj, Dal, Dam, Dan, Daq, DaS, Dav, Daw', Dech, Degh, DeH, Dej, Del, Dem, Deq, Der, Dev, DIgh, DIj, DIl, DIng, DIS, DIv, DIy, Doch, Dogh, DoH, Doj, Don, Dop, Doq, DoQ, Dor, Doy', Do', Do'Ha', Dub, DuD, Dugh, DuH, Dum, Dun, Duq, DuQ, Dut, Duv, Duy', ghab, ghach, ghagh, ghaj, ghan, ghanHa', ghaq, ghar, ghatlh, ghaw, ghay, ghegh, gheH, ghel, ghep, gher, gheS, ghe'moH, ghIb, ghID, ghIH, ghIj, ghIl, ghIm, ghIpDIj, ghIQ, ghIr, ghIS, ghIt, ghItlh, ghob, ghoch, ghoD, ghoH, ghoj, ghojmoH, ghom, ghomHa', ghon, ghong, ghoq, ghoQ, ghor, ghoS, ghov, gho', ghugh, ghughugh, ghuH, ghuHmoH, ghum, ghun, ghung, ghungHa', ghup, ghur, ghuS, ghut, Hab, Hach, HaD, Hagh, HaH, Haj, Hal, Ham, Hampun, Han, Haq, Har, Hargh, HaS, Hat, Haw, Haw', Hay, Hay', Hech, HeD, Hegh, HeghmoH, Hej, Hem, Hen, Heng, Heq, HeQ, HeS, Hev, Hey, He', He'So', HID, HIgh, HIj, HIr, HIS, HIv, HIvneS, Hob, HoH, HoH'egh, Hoj, Hom, Hon, Hop, HoS, HoSghaj, Hot, Hotlh, Hoy, Hoy', Ho', Hub, HubneS, Huj, Hum, Hup, Huq, Hurgh, HuS, Hutlh, Huv, Huy, Hu', jab, jach, jaD, jaDchu', jaH, jal, jang, jaq, jaqmoH, jat, jatlh, jaw, ja', ja'chuq, jech, jeD, jegh, jeH, jej, jejHa', jel, jem, jemHa', jen, jeq, jeQ, jer, jergh, jeS, jev, jey, je', jIb, jIb'egh, jIH, jIm, jImmoH, jIn, jIr, jIrmoH, jIv, jIy, job, joch, joD, jol, jom, jon, jop, joq, jor, joS, jot, jotHa', jotlh, jo', jub, jubbe', juch, jum, jun, juS, juv, lab, lach, laD, lagh, laj, lajQo', lam, lan, lang, lap, laq, laQ, largh, laS, lav, lavHa', law', lay', lay'Ha', lech, legh, leH, lel, leng, ler, lerchu', leS, let, lev, le', le'be', lIb, lIch, lID, lIgh, lIH, lIj, lIm, lIn, lIng, lIq, lIQ, lIS, lIt, lItHa', lI', lob, lobHa', loch, loH, loj, lol, lolchu', lolchu'taH, lolmoH, loltaH, lon, lop, loq, loS, lotlh, loy, loy', lo', lo'laH, lo'laHbe', lu, lugh, luH, luj, lul, lum, lun, lup, luS, lutlh, mach, magh, maq, maS, matlh, matlhHa', maw, maw', may, ma', mech, mej, men, meq, meQ, mer, mergh, meS, meSHa', mev, mey, mIgh, mIm, mIp, mIQ, mIS, mISmoH, mIt, mItlh, mIy, mI', mob, mobHa', moD, mogh, moH, moj, mol, molHa', mon, moq, mor, morgh, moS, mot, motlh, motlhbe', mub, much, mugh, muH, muj, mul, mum, mun, mup, muq, muS, mut, mutlh, muv, muvmoH, nab, naD, naDHa', naDqa', naH, naj, nan, nap, naQ, nar, nargh, naS, natlh, naw', nay, na', nech, neH, nej, nel, nelchu', nen, nenchoH, nep, neq, neS, nIb, nID, nIH, nIj, nIl, nIS, nIt, nIv, nI', nob, nobHa', noD, nogh, noH, noj, non, nong, nop, noS, notlh, nov, noy, nub, nuD, nughI', num, nung, nup, nuQ, nuS, nu', ngab, ngach, ngaDmoH, ngagh, ngaH, ngaj, ngal, ngam, ngaQ, ngar, ngaS, ngaw, nga'chuq, ngeb, ngeD, ngeH, ngej, ngel, ngen, ngep, ngeQ, ngetlh, ngev, nge', ngIl, ngIm, ngIn, ngIng, ngIp, ngItlh, ngIv, ngI', ngoH, ngoj, ngol, ngom, ngong, ngor, ngoS, ngotlh, ngoy', ngo', nguD, nguH, ngun, nguv, nguvmoH, nguy, ngu', pab, pabHa', paj, pan, pang, paQ, par, pargh, parHa', paS, patlh, patlhmoH, pav, paw, paw', pay, peD, pegh, pej, pep, peq, per, peS, pet, pe', pe''egh, pIch, pID, pIH, pIl, pIlmoH, pIm, pIr, pIv, pI', poch, poD, poDmoH, poH, poj, pol, polHa', pon, pong, poQ, poS, poSmoH, potlh, pov, po', pub, puj, pujmoH, pul, pum, pummoH, pun, pup, puQ, puS, puv, puy, qab, qaD, qagh, qaj, qal, qalmoH, qan, qang, qap, qaq, qar, qargh, qaS, qaStaHvIS, qat, qaw, qawmoH, qaw', qaw'moH, qay', qa', qeb, qeD, qeH, qej, qel, qem, qeng, qeq, qeS, qet, qetlh, qev, qey, qIch, qID, qIH, qIj, qIj 'ach wov, qIj 'ej wov, qIl, qIm, qImHa', qIp, qIt, qI', qoch, qol, qon, qop, qor, qotlh, qoy', qub, quch, qugh, quH, qum, qun, quq, qur, qut, qutlh, quv, quvHa', quvmoH, qu', Qach, QaD, Qagh, QaH, Qam, Qan, Qap, QaQ, Qat, Qatlh, Qav, Qaw', Qay, Qay', QeH, Qem, Qep, Qeq, Qev, Qey, QeyHa', QeyHa'moH, QeymoH, Qey', QID, QIH, QIj, QIn, QIp, QIq, QIv, Qob, Qoch, Qochbe', QoD, Qoghogh, QoH, Qoj, Qol, Qom, Qong, Qop, QopmoH, Qor, Qorgh, QoS, Qot, Qotlh, Qoy, Qoy', Qu, Qub, Quch, QuchHa', Quj, Qul, Qum, Qung, Qup, QuS, Qut, rach, raD, ragh, ral, ram, rap, raq, raQ, rar, rarchuq, ratlh, raw, ra', regh, reH, rel, rem, ren, reS, ret, rev, rey, rIb, rIch, rID, rIgh, rIH, rIj, rIjHa', rIn, rIntaH, rIq, rIQ, rIQmoH, rIS, rIv, rI', rogh, roghmoH, roj, ron, ronmoH, rop, roQ, ror, rorgh, roS, roSHa', roSHa'moH, rotlh, ruch, ruH, run, rup, ruq, ruQ, rur, ruS, rutlh, ru', ru'Ha', Sa, Sab, Sach, SachmoH, Sagh, SaH, Sal, Sam, Sang, Sap, Saq, SaQ, Sar, SaS, Sat, Saw, Saw', Say', Say'moH, Say'qu', Say'qu'moH, SeD, SeH, Seng, Sep, SeQ, Sev, Sey, SeymoH, SIch, SIgh, SIH, SIHHa'moH, SIj, SIm, SIQ, SIS, SIv, SoD, Sol, Son, Sop, SoQ, SoQmoH, Sor, Sorgh, Sot, Sov, Soy', Soy'Ha', So', So'Ha', Sub, Such, SuD, SuD 'ej wov, Sugh, Suj, Sum, Sup, Suq, Suqqa', SuQ, Surgh, SuS, Sutlh, Suv, tach, tachmoH, taD, taDmoH, tagh, taH, tam, tammoH, tang, tap, taq, taqmoH, taQ, tatlh, tatlh'egh, tav, taw', tay, taymoH, tay', ta', teb, teH, tem, ten, teq, tet, tetlh, tey, tey', tIch, tIj, tIn, tIq, tIQ, tIr, tIS, tIv, tIw, tIy, tI', tlhab, tlhaj, tlham, tlhan, tlhap, tlhapqa', tlhaQ, tlhar, tlhaS, tlhaw, tlhaw', tlhay', tlha', tlheD, tlhej, tlhep, tlher, tlhetlh, tlhe', tlhIb, tlhIj, tlhIl, tlhIn, tlhIS, tlhIv, tlhob, tlhoch, tlhoD, tlhoDmoH, tlhogh, tlhoghmoH, tlhoj, tlhol, tlhong, tlhorgh, tlhorghHa', tlhot, tlhov, tlho', tlhuch, tlhuD, tlhuH, tlhup, tlhur, tlhut, tlhutmoH, tlhutlh, tlhu', tlhu'moH, tob, toD, togh, toj, tol, tom, toq, tor, toS, toy', tu, tuch, tuD, tuH, tuHmoH, tuj, tul, tun, tung, tungHa', tuQ, tuQHa'moH, tuQmoH, tur, tuS, tutlh, tutlhmoH, tuv, tu', tu'lu', vaD, val, van, vang, vaq, vaQ, var, vargh, varHa', vaS, vatlh, vaw, vay, veb, vech, vegh, vel, vem, vemmoH, ven, ver, vergh, vev, vey', vey'Ha', ve', vIb, vIbHa', vID, vIH, vIl, vIng, vIQ, vIQmoH, vIrgh, vIt, vItlh, voD, von, vonlu', vong, voq, voqHa', voQ, vor, vorgh, vov, vo', vuj, vul, vum, vun, vung, vup, vuQ, vur, vuS, vut, vuv, vuy, vu', wagh, waH, wal, wam, wang, waQ, waS, watlh, wav, way, way', wech, wegh, weH, wel, wem, weq, wer, wermoH, weS, wev, wew, wIb, wID, wIH, wIj, wItlh, wIv, wob, woch, woD, woH, woj, wol, wolmoH, wom, woq, wov, wup, wuq, wuqHa', wuQ, wuv, yach, yaH, yaj, yajHa', yan, yap, yatlh, yay', yegh, yem, yep, yepHa', yev, yIn, yIQ, yIr, yIt, yItlh, yItlhHa', yIv, yo, yob, yoD, yoH, yon, yong, yot, yov, yoy, yoymoH, yuD, yuDHa', yugh, yughmoH, yul, yup, yuq, yuv, yu', 'aD, 'agh, 'al, 'an, 'anmoH, 'ang, 'ap, 'apmoH, 'aq, 'argh, 'at, 'av, 'aw, 'aw', 'ay, 'eD, 'el, 'em, 'en, 'ep, 'eq, 'ergh, 'eS, 'et, 'ev, 'ey, 'eyHa', 'Ich, 'Igh, 'IH, 'Ij, 'Il, 'IlHa', 'Im, 'Ip, 'IQ, 'Ir, 'Irgh, 'It, 'Itlh, 'ob, 'oD, 'ogh, 'oj, 'ojHa', 'ol, 'om, 'ong, 'oq, 'oqmoH, 'or, 'oS, 'ot, 'otHa', 'ov, 'oy', 'ub, 'uch, 'ugh, 'uH, 'um, 'ung, 'up, 'uq, 'ur, 'ut, 'uy

verbs used as adjectives

ban, baQ, baw', baw'Ha', bel, belHa', beQ, bergh, bIr, bIt, boch, boH, buD, buj, but, buy', chang, char, chech, chIm, chIS, chItlh, chong, chongHa', chorgh, chul, chum, chun, chur, churHa', chuS, chuv, chu', Dach, Daj, Dal, DeH, Dem, Deq, DIv, DIy, Doch, Dogh, Doj, Don, Dop, Doq, Doy', Do', Do'Ha', Dugh, DuH, Dun, Duq, Duy', ghan, ghanHa', ghegh, ghIH, ghIl, ghoQ, ghun, ghung, ghungHa', Hab, Hach, Hal, Ham, Han, Hat, Haw, Hem, Hen, HIr, HIS, Hoj, Hop, HoS, HoSghaj, Hoy, Huj, Hum, Hurgh, Huv, Huy, jaq, jat, jeD, jeH, jej, jejHa', jen, jeQ, jIv, jIy, job, joch, jot, jotHa', jub, jubbe', jum, lam, lang, law', let, le', le'be', lIb, lIQ, lI', loj, loq, loy', lo'laH, lo'laHbe', lugh, lutlh, mach, matlh, matlhHa', maw', may, mergh, mIgh, mIp, mIS, mIt, mob, mobHa', mogh, moH, mor, mot, motlh, motlhbe', mub, muj, mul, mut, naH, nap, naQ, naS, natlh, na', nech, nen, neS, nIb, nIl, nIt, nIv, nI', non, nong, notlh, nov, noy, nub, nu', ngaj, ngal, ngaQ, ngar, ngeb, ngeD, ngen, ngIm, ngIn, ngIng, ngItlh, ngoj, ngom, ngotlh, ngoy', ngo', nguv, pargh, paS, patlh, pav, pegh, pet, pIH, pIl, pIm, pIr, pIv, pI', poD, poS, potlh, pov, po', puj, pul, pun, pup, puQ, puS, qab, qal, qan, qaq, qar, qargh, qay', qej, qetlh, qey, qIj, qIj 'ach wov, qIj 'ej wov, qIt, qub, qur, qutlh, quv, quvHa', qu', QaD, QaQ, Qat, Qatlh, Qav, Qey, QeyHa', Qey', QIp, QIv, Qob, Qop, QoS, Quch, QuchHa', Qung, Qup, Qut, ral, ram, rap, raq, rel, ret, rIb, rIgh, rIj, rIjHa', rIn, rIQ, rop, ror, rorgh, roS, roSHa', rotlh, run, ruS, rutlh, ru', ru'Ha', Sach, Sagh, Sar, SaS, Sat, Say', Say'qu', SeQ, Sey, SoQ, Sot, Soy', Soy'Ha', Sub, SuD, SuD 'ej wov, Sum, SuQ, taD, taH, tam, taq, taQ, taw', tay, tay', teH, tey, tIn, tIq, tIQ, tIr, tIS, tIy, tlhab, tlhaQ, tlhaw, tlhay', tlher, tlhIb, tlhIn, tlhIv, tlhoD, tlhol, tlhorgh, tlhorghHa', tlhuH, tlhut, tlhu', toq, tuH, tuj, tun, tutlh, tuv, vaD, val, vaQ, var, varHa', vaS, vaw, veb, ven, ver, vey', vey'Ha', vID, vIl, vItlh, vorgh, vul, vur, vuy, wagh, waS, watlh, way, wer, wIb, wIH, woch, woD, wol, wov, yaH, yap, yatlh, yay', yegh, yep, yepHa', yIQ, yItlh, yItlhHa', yoH, yon, yoy, yuD, yuDHa', yul, 'al, 'an, 'ap, 'en, 'eq, 'eS, 'ey, 'eyHa', 'Ich, 'Igh, 'IH, 'Il, 'IlHa', 'IQ, 'Ir, 'It, 'Itlh, 'ob, 'oj, 'ojHa', 'ong, 'ub, 'ugh, 'uH, 'um, 'up, 'ut

Other categories

STATISTICS • (undefined) • adverbialconjunctionexclamationnounnoun suffixnumberprefixpronounquestionregionalslangverbverb suffix
Words first used in ST1ST3ST5ST6STID
Words published at a qep'a' / at a qepHom / in other sources

Category: Administration    Latest edit: 24 Feb 2020, by WikiAdmin    Created: 03 Sep 2019 by KlingonTeacher
History: r9 < r8 < r7 < r6 - View wiki text



QUICKSTART
Read this first
see example page

TOPIC NAMES:
remember the swap of q > k and ' > - as in qa' = ka- and Daq = Dak

WORD TYPE ORDER:
1. noun 2. verb 3. others

Day of the week:
Today is DaSjaj




  • Search

EN   DE   NL   FR   ES

Visit us on Facebook:

 
The Klingon Language Wiki is a private fan project for educational purposes. Please read the copyright notice for details.