< Special Pages < WebTopicList:

List of all pages

The Klingon Language Wiki is a free and open database for all kinds of information about the Klingon language. This portion of the wiki focuses on definitions of the vocabulary.

Since its initiation in August 2019, 3846 words with 4324 different meanings have been added to the dictionary part of the wiki, which means that it contains about 103% of all known words.

Among these there are 2601 nouns, 1300 verbs, 50 adverbials, 26 noun suffixes and 36 verb suffixes.

All Pages

b ba - bach, bachHa', bachlu'meH chuq, bagh, baghHa', baghneQ, baH, baHjan, baHwI', baj, bal, balgharya', bal qa', bam, bambu', ban, banan, banan naH, banmoH, bang, bang bom, bang pong, baq, baqghol, baQ, baQa', bar, barat, bargh, bartIq, baS, baS Ha'on, baS laSvargh, baS SIrgh, baStan, baSta', baS 'In, batqul, batlh, batlhHa', bav, baw', baw'Ha', baylaD, bay'eS, ba', ba'qIn, ba'Suq be - beb, beb mutlhwI', bech, begh, beH, bej, bel, belghIya', belHa', bel Qu', bem, ben, bep, beq, beQ, ber, bergh, berghmoH, berlIn, bertlham, bertlham taymey, betgham, betleH, betleH bey', bettI', bewbeb, bewSom qach, bey, beylI', bey', be', be'etor, be'Hom, be'nal, be'nI' bI - bI, bID, bIghHa', bIH, bIj, bIm, bIng, bInglan, bIp, bIQ, bIQ bal, bIQ beb, bIQDep, bIQ Duj, bIQ ghaywI' pa', bIQ ghItmoHwI', bIQ notron, bIQ SeHjan, bIQSIp, bIQSIp 'ugh, bIQtIq, bIQyIn, bIQ'a', bIQ'a' HeH, bIr, bIraqlul, bIraSIw, bIreqtal, bIreQtagh, bIrI'tIS qolambIya, bIS'ub, bIt, bItlh, bIv, bI', bI'rel tlharghDuj, bI'reS bo - bo, bobcho', boch, bochmoHwI', boD, bogh, boghoy, boH, boj, bol, bolwI', bom, bom mu', bomwI', bon, bong, bop, boq, boqHar, boqHa', boqHa''egh, boqrat, boq ru', boqyIn, boq'egh, boQ, boQDu', boQwI', bor, borghel, borqu', bortaS, bortaS DIb, boS, boSporoS, bot, botjan, botlh, bov, bo'Dagh, bo'Degh, bo'DIj, bo'DIj nompuq, bo'DIj pa', bo'DIj qach, bo'DIj qaD, bo'ghey, bo'voD bu - buD, buj, bulvar, bum, bup, buq, buqjaj, buq'ach, buq'Ir, buQ, bur, burgh, burgh quD, buS, buSHach, buSHa', but, butnat, butlh, buv, buy', bu'

c cha - cha, chab, chabal, chach, chach Duj, chaDvay', chagh, chaH, chaj, chal, chal bIQ, chal chuch, chalqach, cham, chamwI', chan, chanDoq, chanDoq jeD, chang, chang'eng, chap, chaq, chaQ, char, chargh, charghwI', charwI', chaS, chatlh, chav, chaw', chaw' ngoq, chayqa', chay', cha', cha'bIp, cha'DIch, cha'Do', cha'Hu', cha'leS, cha'logh, cha'naS, cha'neH, cha'nob, cha'par, cha'puj, cha'pujqut, cha'qu', cha' qabDu', cha''etlh DaSwI', cha''etlh pe'wI' che - che, cheb, cheb'a', chech, chechtlhutlh, chegh, cheH, chej, chel, chelwI', chem, chemvaH, chen, chenmoH, chenmoHwI', chen'ong, chep, cheq, cher, chergh, chertIS, cheS, cheSqa', cheSvel, chetvI', chev, chevwI', chevwI' tlhoy', che', che'ron chI - chI, chIch, chID, chIj, chIjwI', chIl, chIm, chIp, chIq, chIrgh, chIS, chItlh, chIvo', chIw, chI'ID cho - cho, chob, chob'a', choghvat, choghvat pa', choH, choHwI', chol, choljaH, chom, chon, chon bom, chonnaQ, chontay, chong, chongHa', chop, choptaH, choq, choQ, chor, chor bargh, chorgh, chorghDIch, choS, chot, chotwI', chov, chovnatlh, cho' chu - chuch, chuch ngogh, chuch 'aplom, chuD, chugh, chuH, chul, chum, chun, chunDab, chung, chungHa'wI', chup, chuq, chuq'a', chuq'a' leghwI', chuQun, chur, churHa', chuS, chuSwI', chuS'ugh, chut, chut qeSwI', chuv, chuvmey, chuy, chuyDaH, chu', chu'wI'

d Da - Da, Dab, DabqI', Dach, Daghor, Daghtuj, DaH, DaHjaj, DaHjaj gheD, Daj, Dal, Dam, Damu', Dan, DannI', Dap, Dap bom, Daq, Daqav, Daq noy, Daqrab, Daqtagh, Daqturaq, Daq'a', DaQ, Dargh, Dargh HIvje', DarSeq, DaS, DaSjaj, DaSpu', Dat, Dav, DavHam, Daw', DaynguH, DayquS, Da', Da'ar, Da'lar, Da'nal, Da'vI' De - Deb, Dech, Degh, DeghwI', DeH, Dej, Del, Dem, DenIb, DenIbngan, DenIb Qatlh, DenIbya', DenIbya'ngan, DenIbya' Qatlh, Denmargh, DennaS, Dep, Deq, DeQ, Der, DerlIq, DeS, DeSqIv, DeSwar, DeSwar bIr, Dev, DevmeH paq, DevwI', De', De'chel, De' chu' ghItlh, De' jengva', De'lor, De' QulwI', De'wI', De'wI'Hom, De'wI' tIS DI - DI, DIb, DIch, DIgh, DIghna', DIj, DIl, DIlyum, DIl'on, DIn, DIng, DIp, DIr, DIr bID, DIron, DIr paH bID, DIr QanwI' taS, DIr rop, DIr tutlh, DIS, DISjaj, DISqa'vI'rIy, DItlhon, DItroy', DIv, DIvI', DIvI' Hol, DIvI'may'Duj, DIy, DI', DI'on, DI'raq, DI'ruj, DI'ruj QeD, DI'ruj velqa', DI'ruj velqa' nIqHom Do - Do, Doch, DochHa', DoD, Dogh, Doghjey, DoH, Doj, Dojmey, Dol, Dom, Don, DonHa', Dop, Doq, Doqqu' 'ej wov, Doq 'ej SuD, Doq 'ej wovbe', Do qaD, DoQ, Do Qe', DoQmIv, DoQmIv'a', Dor, DoS, Dotrar, Dotlh, Dov'agh, DoyIchlan, DoylI', Doy', Doy'yuS, Do', Do'ghI', Do'Ha', Do'natu vagh, Do'ol, Do'ol HuD, Do'ol raS'IS Du - Du, Dub, DuD, DuDwI', Dugh, DughrI', DuH, DuHmor, Duj, Duj ngaDHa', DujtlhuQ, Dum, Dun, Dung, DungluQ, Dup, Duq, DuQ, DuQwI', Duran, Duran lung, Duran lung DIr, DuraS, Durghang, DuS, DuSaQ, Dut, Duv, Duy, Duy', Duy'a', Du', Du'Hom, Du' naH, Du'ran

g gha - ghab, ghab tun, ghach, ghagh, ghaH, ghaj, ghal, gham, ghan, ghanHa', ghanjaq, ghanroq, ghantoH, ghan'ach, ghan'Iq, ghan'Iq yaS, ghang, ghangwI', ghap, ghapqa', ghaptal, ghaq, ghar, ghargh, gharlIq 'oQqar, gharwI', ghatlh, ghav, ghav 'uSqan, ghaw, ghawran, ghaw', ghay, ghaytan, ghaytanHa', ghay'cha', gha'cher, gha'tlhIq, gha'vIq ghe - gheb, gheD, ghegh, gheH, ghel, ghem, ghenlan, ghenraq, ghep, gher, gher'ID, gheS, ghet, ghetwI', ghevchoq, ghevchoq Sep, ghevI', ghevjur, ghew, ghe', ghe'moH, ghe'naQ, ghe'tor, ghe''or ghI - ghIb, ghIch, ghIchDep, ghID, ghIgh, ghIH, ghIj, ghIl, ghIlab, ghIlab ghew, ghIlaSnoS, ghIlo'meH, ghIm, ghIn, ghInjaj, ghIntaq, ghIpDIj, ghIq, ghIqtal, ghIqtu', ghIQ, ghIr, ghIrep naH, ghIrIlqa', ghIS, ghISDen, ghIt, ghItlh, ghItlhjaj, ghItlhmeH Ho'DoS, ghItlhwI', ghItwI', ghIv, ghI'neS gho - gho, ghob, ghobchuq loDnI'pu', ghobe', ghoch, ghochwI', ghoD, ghogh, ghogh HablI', ghogh'ot, ghoH, ghoj, ghojmeH ghItlhwI', ghojmeH mIw, ghojmeH taj, ghojmoH, ghojmoHwI', ghojmoq, ghojwI', ghol, gho lang, gholeq, ghom, ghomaH, ghomHa', ghommeH yotlh, ghom'a', ghon, ghonDoq, ghong, ghop, gho paq, ghopDap, ghop 'etlh, ghoq, ghoqwI', ghoQ, ghor, ghorgh, ghormaghenDer, ghorqan, ghorqon, ghor'In, ghoS, gho SubmaH, ghot, ghotI', ghot ta, gho tut, ghov, gho', gho'Do, gho 'Impey', gho''ong, gho''ong Ho'DoS ghu - ghu, ghub, ghubDaQ, ghugh, ghughugh, ghuH, ghuHmoH, ghul, ghum, ghun, ghunta, ghung, ghungHa', ghup, ghuQ, ghur, ghuS, ghut, ghuv, ghuy', ghuy'cha', ghu', ghu'lIS

h Ha - Hab, HablI', HabwI', Hach, HaD, HaDwI', Hagh, HaH, Haj, HajDob, Hajvav, Hal, Ham, Hamburgh, Hampong, Hampong DIr, Hampun, Han, HanDI', HanDogh, Hap, Hap choHwI', HapQeD, Haq, Haqtaj, HaqwI', HaQchor, Har, Hargh, HarqIn, Har'ey, HaS, HaSta, HaSta jIH, Hat, Hatlh, Haw, Haw', Hay, HaySIn, Hay', Ha', Ha'DIbaH, Ha'DIbaH ghIH tIr ngogh je, Ha'on, Ha'on vevwI', Ha'quj He - He, Hech, HeD, HeDon, Hegh, Heghbat, Heghba', Hegh bey, Hegh Duj, HeghmoH, Heghtay, HeH, Hej, HELP: EXAMPLE PAGE, HELP: READ ME, Hem, HemQuch, Hen, Henjun, Heng, Heq, HeQ, Hergh, Hergh QaywI', HerghwI', HeS, HeSwI', Hev, HevwI', Hew, Hew chenmoHwI', Hey, HeySel, He', He'So' HI - HI, HIch, HIchDal, HIchmey nga'chuq, HID, HIDjolev, HIgh, HIj, HIja', HIjmeH chaw', HIl'aD, HIp, HIq, HIq qIj, HIr, HIS, HISlaH, HIv, HIvchuq, HIvDuj, HIvje', HIvje' bom, HIvje'He, HIvneS, HI', HI'tuy Ho - Hob, Hoch, HochDIch, Hoch Holmey mughwI', HochHom, Hochlogh, HoD, Hogh, Hoghjaj, HoH, HoH'egh, Hoj, HojnIy, Hol, Hol poD, HolQeD, Holtej, Hom, HomHap tun, HomwI', Hon, Hong, Hong boq chuyDaH, Hongghor, Hop, HoQ, Hoq, Hoqra', HoS, HoSchem, HoS choHwI', HoSDo', HoSghaj, HoS lIngwI', HoD voveng, Hot, Hotlh, HotlhwI', Hotnagh, Hov, Hovje'voH, Hov lat, Hov leng QeD, HovpoH, HovQeD, Hovtay', Hovtej, Hov tut, Hoy, Hoy', Ho', Ho'DoS, Ho'Du' Say'moHwI' tlhagh, Ho' rutlh, Ho' teywI', Ho' 'etlh, Ho''oy' Hu - Hu, Hub, HubneS, Huch, Huch chaw', Huch jengva', Huch nav, Huch ngop, HuchQeD, HuD, HuD beQ yoS, HuDyar, Hugh, HuH, Huj, Hum, Human, Humlaw', Hun, Hung, Hup, Huq, Hur, HurDagh, HurDagh chuHwI', Hurgh, Hurgh Duj, Hur'Iq, Hur'Iqngan, HuS, Hut, HutDIch, Hutlh, HutmaH, Hutvagh, Hutvav, Hutvav rarwI', Hut'In, Hut'In vIl, Hut'on, Huv, Huy, Huy', Huy'Dung, Hu', Hu'ma, Hu'mI, Hu'tegh

j ja - jab, jabbI'ID, jabwI', jach, jaD, jaDchu', jagh, jaghIv, jaghla', jaH, jaj, jajlo', jajlo' chum, jajlo' Qa', jaj wa', jal, jan, janbI', janluq pIqarD, jantor, jang, jaq, jaqmoH, jaqtala', jaQ, jaQHa', jar, jargh, jarjaj, jaS, jaSHa', jat, jat Hol, jatlh, jatyIn, jav, javDIch, javmaH, javtIm, jaw, jay', ja', ja'chuq je - je, jech, jeD, jegh, jeH, jej, jejHa', jel, jelwaS, jem, jemHa', jem'IH, jen, jentu', jengva', jep, jeq, jeqqIj, jeQ, jer, jergh, jeS, jeS QoQ, jev, jey, jey', jey'naS, jey'naS ghoqwI', jey' Sorpuq, je', je'ton jI - jI, jIb, jIb Ho'Du', jIb yachwI', jIb'egh, jIH, jIj, jIl, jIm, jImmoH, jIn, jInaq, jInay', jInjoq, jInmol, jInmol pa', jIp, jIr, jIrmoH, jIrmoHwI', jItuj'ep, jItuj'ep ngutlh, jIv, jIvvo', jIy, jIyeStaS, jIyweS, jI'ev jp - jo, job, joch, joD, jogh, joH, joj, jojlu', jol, jolpat, jolpa', jol SeHlaw, jolvoy', jom, jon, jonpIn, jonSeH, jonSeH yaH, jonta', jonta' pa', jonwI', jop, joq, joqwI', joQ, jor, jorchan, jorchan velqa', jorja, jorneb, jornub, jorwI', joS, joSraD, jot, jotHa', jotlh, joy', jo', jo'ley' ju - ju, jub, jubbe', juch, juH, juHqo', juH qach, jul, julSIp, jum, jun, jungwoq, jup, juS, juv, ju'pIter

la - lab, lach, laD, lagh, laH, laj, lajQo', lalDan, lam, lan, lanDan, lanSoy, lang, langwI', lap, laq, laqlaq, laQ, largh, laS, laSvargh, laS veghaS, lat, latlh, latlh je, lav, lavHa', law, law chu', lawrI', law', lay, lay leng, lay', lay'Ha', la', la'quv, la'SIv, la''a' le - lech, leD, legh, leH, lel, lem, len, leng, leng buq, leng chach mab, leng chaw', leng Dotlh SeHwI' pat, lengwI', lep, leQ, ler, lerchu', lerup, lervaD, leS, leSpal, leSpoH, leSSov, let, letbaQ, letbIng, letSeburgh, letlh, lev, ley', le', le'be', le'mIS, le'yo' lI - lI, lIb, lIbya', lIch, lID, lIgh, lIghon, lIghon DuQwI' pogh, lIH, lIHtentay', lIj, lIl, lIlwI', lIm, lIn, lInDab, lIng, lIngta', lIngwI', lIq, lIQ, lIr, lIr'el, lIS, lIt, lItHa', lIvqa'nan, lIvrI', lIw, lIw mu', lIwnal, lIy, lIyenIn, lI', lI'choD, lI'lIy lo - lob, lobHa', loch, loD, loDHom, loDmach, loDnal, loDnI', logh, logh chal je 'angweD, logh chal je 'angweD qach, loghjaj, logh mIn, loghqam, logh'ob, loH, loHjan, loHwI', loj, lojmIt, lojmItjaj, lol, lolchu', lolchu'taH, lolmoH, lolSeHcha, loltaH, lom, lon, lop, lopno', loq, loQ, lor, lorbe', lorloD, loS, loScha', loSDIch, loSpev, loS reD mey', loS reD 'Impey', lot, lotlh, lotlhmoq, lotlhwI', loy, loy', lo', lo'laH, lo'laHbe', lo'laHbe'ghach, lo'laHghach, lo' law', lo' law' choQ, lo' law' lojmIt lu - lu, luch, lugh, luH, luHwI' tIH, luj, lujwI' mIr, lul, lulIgh, lum, lun, lung, lup, lupDujHom, lupwI', lupwI' mIr, luq, luqara', luqlev, lur, lurDech, lurgh, lurSa', luS, luSpet, lut, lutlh, lut mIr, lut rorgh, luvnup, lu'

m ma - ma, mab, mabeb, mach, maDyar, magh, maghpub, maghrIb, maghwI', magh yotlh, maH, maHnaD, maHpIn, maj, majQa', majyang, majyang mIllogh, majyang mutlhwI', maleSya', malja', mang, manggha, mangghom, mangHom, maq, maqlegh, maqoch, maQ, maQmIgh, mar, mara, marIS, marq 'oqranD, marQen, marvargh, marwI', maS, maSIr, maSquwa', maSwov, matHa', matlh, matlhHa', mavje', mavjop, maw, maw', may, mayqar, mayqel Do'rIn, maySon, may', may' bom, may'Duj, may'luch, may'morgh, may' rImbey, may'ron, may' Sut, may' ta, ma', ma'veq me - meb, mebpa', mebpa'mey, mech, megh, megh'an, meH, meHghem, meHghem Qat, mej, mejnay, mej'aD, melchoQ, mellota', mem, men, menggho' naH, mep, meq, meqba', meqleH, meqro'vaq, meQ, mer, mergh, meS, meSchuS, meSHa', mev, mevyap, mey, meyIS tIr, meyrI', mey', me', me'cheD, me'nal mI - mIch, mID, mIgh, mIl, mIllogh, mIllogh qonwI', mIllogh qonwI' qoSta', mIl'oD, mIl'oD ngeb, mIm, mIn, mIn QanwI' nguv, mIn tojwI', mInyoD, mIn yuq, mIn yuqwI', mIn 'onroS, mIp, mIqta', mIQ, mIr, mIrSam, mIS, mISjennegh, mISmoH, mIStaq, mIt, mItlh, mItlhon, mIv, mIv bargh, mIvwa', mIvwa'mey poj, mIv'a', mIw, mIy, mIyama, mI', mI'lInnID, mI' nagh, mI' poj, mI'rab, mI'tej, mI'wI' much mo - mob, mobHa', moch, moD, mogh, moH, moHaq, moHbey, moj, mojaq, mol, molHa', molor, mon, monQIv, mong, mongDech, mongghol 'uluS, mong Ha'quj, mop, moq, moqtay', moQ, moQbara', moQbID, mor, morgh, moS, mot, motlh, motlhbe', mov, moy'bI', mo', mo'qay, mo'rISqa' mu - mu, mub, much, much jech, muchpa', much qach, much Qe', muchwI', much yaH, muD, muD Dotlh, muD Duj, muD ngeb SeHwI' pat, muD 'umber, mugh, mughato', mughbogh per, mughbogh permey, mughwI', muH, muj, mul, mum, mun, mun'a', mung, mup, mupwI', mupwI'Hom, muq, muS, mut, mutchoH, mutlh, mutlhwI', mutwa', muv, muvmoH, muvtay, muylIS, mu', mu'ghom, mu'mey Doy', mu'mey ghoQ, mu'neqo, mu'qaD, mu'qaD veS, mu'tay', mu'tlhegh

n na - nab, nach, naD, naDev, naDHa', naDHa'ghach, naDqa', naDqa'ghach, naD tetlh, nagh, nagh beQ, naghboch, nagh DIr, nagh HeH, naH, naHjej, naHlet, naHlet yub, naHnagh, naH taj, naH tlhab, naj, najmoHwI', nal, nalqaD, namchIl, namtun, namwech, nan, nanwI', nap, naQ, naQHom, naQjej, naQjejHom, naQ 'er, nar, nargh, naS, natlIS, natlh, nav, nav HablI', nav qatwI', nav QIn, nav vaH, nawlogh, naw', naw'wat, nay, nayeghra', nayjerya', nay', na', na'ran ne - neb, nebeylI', nech, negh, neH, neHjej, neHmaH, nej, nejwI', nel, nelchu', nelwI', nem, nen, nenchoH, nentay, nenghep, nep, nepwI', neq, neqratlh, neS, neSlo', net, netlh, nevDagh, nev'aQ, nev'ob, ne', ne'Derlan nI - nI, nIb, nIbpoH, nIch, nID, nIH, nIHwI', nIj, nIl, nIm, nImbuS, nImbuS wej, nIm qulcher taD, nIm tlhagh, nIm wIb ngogh, nIn, nIpon, nIqDob, nIqHom, nIQ, nIS, nISwI', nISwI' beH, nISwI' HIch, nIt, nIteb, nItebHa', nItlh, nItlh gheb, nItlh naQ, nItlhpach, nItlh 'echlet, nIv, nIve'Da', nIvnav, nIyma', nI' no - nob, nobHa', nobmeD, noch, noD, noDwI', nogh, noH, noHva'Dut, noj, nojwI', nol, nom, nompuq, non, nong, nop, noq, noregh, norgh, nortlham, noS, noSvagh, not, notqa', notron, notlh, nov, noy, no', no' DIr, no' Hol, no'laS, no'laS pa', no'negh, no'QeD, no''och nu - nu, nub, nubwI', nuch, nuch Hergh, nuD, nugh, nughI', nughQeD, nuH, nuH bey', nuHHom, nuHmey, nuHpIn, nuj, num, nung, nungmaH, nup, nuq, nuqDaq, nuqjatlh, nuqneH, nuQ, nur, nural, nuralngan, nuS, nuv, nuyorgh, nu', nu'SIylan

f nga - ngab, ngach, ngaD, ngaDmoH, ngaDmoHwI', ngagh, ngaH, ngaj, ngajrun, ngal, ngam, ngam'eQ, ngan, ngang, ngaq, ngaQ, ngaQHa', ngaQHa'moH, ngaQHa'moHwI', ngaQmoH, ngar, ngaS, ngat, ngat 'atlhqam, ngav, ngavyaw', ngaw, ngawDeq, ngay', nga'chuq nge - ngeb, ngech, ngeD, ngeH, ngeHbej, ngeHmeH QIn nav, ngej, ngel, ngelwI', ngem, ngen, ngeng, ngengroQ, ngep, ngep'oS, ngeQ, nger, ngetlh, ngev, nge' ngI - ngIb, ngIDvoS, ngIj, ngIl, ngIm, ngIn, ngIng, ngIp, ngIq, ngIS, ngItHel, ngItHel naQ, ngItlh, ngIv, ngI' ngo - ngob'at, ngoch, ngochjuH, ngoD, ngoDHom, ngogh, ngogh mutlhwI', ngogh tun, ngoH, ngoj, ngol, ngom, ngomwI', ngonDer, ngong, ngongmeH Duj, ngop, ngoq, ngoqDe', ngoQ, ngor, ngoS, ngotlh, ngoy', ngo' ngu - nguD, nguDwI', ngugh, nguH, nguHwI', ngujlep, ngun, ngup, nguq, nguSDI', ngutlh, ngutlh nagh, ngutlh Sar, ngutlh tu'qom, nguv, nguvmoH, nguy, ngu'

o o - -oy - 

p pa - pab, pab buv, pabHa', pabpo', pach, pagh, paghDIch, paghlogh, paH, paH bID, paj, pan, pang, paq, paq Duj, paq nojwI', paq nojwI' qach, paq nojwI' tum, paQ, paQDI'norgh, par, parbIng, parchech, pargh, parHa', parIy, parmaq, parmaqqay, parmaq qep, paS, paSjav, paSlogh, paSrIq, pat, patat, patat 'oQqar, patlh, patlhmoH, patmor, pav, paw, paw', paw'aD, pay, pay', pay'an, pay'rIn, pa', pa' beb, pa' beb De'lor, pa'jaH, pa'logh, pa'raghway, pa' reD, pa' tlhoy', pa'vo, pa'vongan pe - pe, peb'ot, peD, pegh, peghmey vIttlhegh, peHghep, pej, pel'aQ, pem, pemHov, pemjep, penSIlvenya', peng, pep, pep'en, peq, peQ, peQ chem, peQnagh, per, perletlh, per naH, per yuD, peS, pet, petaQ, petqaD, pey, pe', pe'bIl, pe'meH taj, pe'meH 'echlet, pe'ru', pe'vIl, pe'vIlHa', pe''egh pI - pI, pIch, pIchSIv, pID, pIgh, pIH, pIj, pIjHa', pIl, pIlam naH, pIlghIm, pIlmoH, pIm, pIn, pInHom, pIn tlhoy', pIn'a', pIp, pIpyuS, pIpyuS pach, pIq, pIqaD, pIqcho', pIqcho' qaD, pIqcho' Quj, pIQ, pIQHa', pIr, pIra'Ha, pIrmuS, pItlh, pItlhbergh, pItSa' chab, pIv, pIvchem, pIvchem lIngwI' DaH, pIvchem SeHwI', pIvghor, pIvlob, pIvyoch, pIw, pI' po - po, pob, poch, poD, poDmoH, pogh, poH, po Ha'DIbaH, poj, pol, polHa', pom, pomtut, pon, pong, pop, popSop, poq, poQ, por, porgh, porgh Hat, porghQeD, portughal, poS, poSmoH, potlh, pov, povjaj, poymar, po', po'lISqa', po'oH pu - pub, puch, puchpa', pugh, puH, puH beQ, puH Duj, puHley', puH nIl, puH taD, puH yIQ, puj, pujmoH, pujwI', pul, pum, pummoH, pumnuj, pun, pung, pup, pupHa', puq, puqbe', puq chonnaQ, puqloD, puq lut, puq lut rorgh, puqnI', puqnI'be', puqnI'loD, puq poH, puQ, pur, puS, puv, puy, puyjaq, pu', pu'beH, pu'beq, pu'DaH, pu'HIch, pu'jIn

k qa - qa, qab, qab jech, qabpaq, qach, qach choghvat, qach noy, qaD, qaD mIr, qaDrav, qagh, qaH, qaj, qajunpaQ, qal, qalIvornIya, qalmoH, qalmuS, qal'aq, qam, qama', qamchIy, qam Do Duj, qamerun, qan, qanQIy loS, qanraD, qanwI', qang, qangtlhIn, qap, qappam, qaq, qar, qarDaS, qarDaSngan, qarDaSQa', qargh, qarghan, qarpal, qaS, qaStaHvIS, qat, qatlh, qatlhDa', qatra', qatru', qav'ap, qaw, qawHaq, qawmoH, qaw', qaw'moH, qay, qaytu', qaywI', qay', qa', qa'meH, qa'meH vIttlhegh, qa'mInar, qa'naDa', qa'put, qa'raj, qa'rI', qa'rol, qa'vam, qa'vam jan, qa'vam yuQ, qa'vaQ, qa'vIn qe - qeb, qebeq, qebeq veng, qech, qeD, qegh, qeH, qej, qel, qelHay'ya, qelI'qam, qelpIngan, qelpIya'ngan, qem, qempa', qen, qenSaS, qenya', qeng, qengbogh yo', qengHoD, qengwI', qep, qepHom, qepHom'a', qep'a', qeq, qeQ, qerjIq, qeS, qeSHoS, qeSwI', qeS'a', qet, qetlh, qettlhup, qev, qevaS, qevpob, qew, qewwI', qey, qeylar, qeylIS, qeylIS betleH, qeylIS mInDu', qeyvaq, qey'Hav, qe'rot 'oQqar qI - qIb, qIbHeS, qIch, qID, qIgh, qIH, qIj, qIj 'ach wov, qIj 'ej wov, qIl, qIm, qImHa', qImlaq, qImroq, qInlat, qInut, qIp, qIQ, qIrq, qIr'a', qIt, qItI'nga', qItlh, qItoy, qIv, qIvon, qIvo'rIt, qI' qo - qoch, qoch'uq, qoD, qoD QutlhwI' ngaDmoHwI', qogh, qogh qorghwI', qoH, qoj, qol, qolotlh, qolqoS, qol'om, qompogh, qon, qop, qoq, qoq De'wI' Dojmey, qor, qorDu', qoreQ, qorghwI', qortar, qorvaq, qorvIt, qoS, qoSqa'rIy, qoSta', qotlh, qovIj, qoy', qo', qo'la' 'awje', qo'qaD, qo'qa' qo'la', qo'qo, qo'rIn, qo'rIn DIr, qo'rob, qo' Sor qu - qub, quba', qubbID, quch, quD, qugh, qughDo, qughDuj, quH, quHvaj, qul, qulcher, qul DIr, qulHom, qulHuD, qul mI'wI', qul naj, qul naQ, qul tuq, qum, qum DuSaQ, qumwI', qun, qunI', qunQeD, quntej, qung, qup, quprIp, quq, qur, qurgh, qurme', qur'ep, quS, quSlab, qut, qutlh, qutluch, qut na', quv, quvamaq, quv bey', quvHa', quvHa'ghach, quvHa'ghach mIr, quvmoH, quvyaH, quy'Ip, qu', qu'vu'

q Qa - Qab, Qach, QaD, QaDmoHwI' DIr, Qagh, QaH, QaHwI', Qaj, Qaj tlhuQ, Qal, QalmeH DoQmIv'a' , Qam, Qan, QanwI', Qang, Qap, QaplaStep, Qapla', QapwI' mIr, Qaq, QaQ, qaqItlhneS, Qargh, QaS, Qat, Qatlh, Qav, Qaw', Qay, Qay', Qay'mol, Qay'mol teSra', Qay'wI', Qa', Qa'Hom, Qa'raj, Qa'taq Qe - Qeb, Qechjem, Qechjem'a', QeD, QeDpIn, QeD SeHlaw, QeH, Qej, Qel, Qel boQ, QelHom, Qem, QemjIq, Qenno', Qenvob, Qep, Qep'It, Qeq, Qev, Qey, QeyHa', QeyHa'moH, QeymoH, Qey', Qe', Qe' much QI - QI, QIb, QIch, QIch wab, QIch wab Ho'DoS, QIch wab Ho'DoS Sar, QIch wab Sar, QID, QIghpej, QIH, QIj, QIl, QIm, QIn, QIncha', QIn pup, QIn tum, QIn tum qach, QIn vagh, QIn 'echletHom, QIngheb, QIp, QIq, QIS, QISmaS, QIt, QIv, QI', QI'lop, QI'tomer, QI'tu', QI'yaH Qo - Qo, Qob, Qoch, Qochbe', QoD, Qogh, QoghIj, Qoghogh, QoH, Qoj, Qol, Qom, QonoS, Qong, QongDaq, QongDaq buq, QongDaq 'echlet tun, Qop, QopmoH, QoQ, QoQ ghom, QoQ jan, Qor, Qorgh, Qorwagh, QoS, Qot, Qotmagh, Qotmagh Sep, Qotlh, Qovpatlh, Qoy, Qoyje', Qoy', Qo', Qo'noS Qu - Qu, Qub, Quch, QuchHa', QuD, Qugh, Quj, QujmeH moQ, QujwI' lIw, Qul, Qulpa', QulwI', Qum, QumeH ngaSwI', QumpIn, Qumran, Qum SeHlaw, QumwI', Qun, Qung, Qup, QuQ, Qur, QuS, Qut, Qutlh, QutlhwI', Quv, Qu', Qu'Hom, Qu' poH, Qu'vatlh, Qu' vu'wI' yaH

r ra - rach, rachwI', raD, ragh, raghghan, raHta', raj, ral, ram, ramjep, rang, rap, rapmar, raq, raQ, raQpo', rar, rarchuq, rarwI', raS, raSber naH, raS De'wI', raSya', raS'IS, ratlh, rav, rav De'lor, ravngI', rav'eq, raw, raw', rayQeD, raywal, ray', ray' tIr, ra', ra'Duch, ra'Duch quv, ra'Duch tIQ, ra'Duch tut, ra'ghomquv, ra'taj, ra'wI', ra'wI' lupwI' re - re, rebmugh, rech, reD, regh, reghuluS, reghuluS chorgh, reghuluSngan, reghuluS 'Iwghargh, reghuluS 'Iw HIq, reH, rejghun, rejmorgh, rel, relleghDaq, rem, ren, renwI', rep, repnuj, req, reS, reStav, ret, retlaw, retlh, ret'aq, rev, rewbe', rewve', rey rI - rIb, rIch, rIchwIn, rID, rIgh, rIH, rIHwI', rIj, rIjHa', rIl, rIlwI', rImbey, rIn, rIntaH, rIp, rIq, rIQ, rIQmoH, rIS, rISwI', rIt, rItlh, rItlh naQ, rItlh vol, rItlh 'echlet, rIv, rIvSo', rIymuS, rI', rI'gheS, rI'meH wovmoHwI', rI'Se', rI'wI' ro - ro, rober, robwIl, rob'agh, roD, roDSer, rogh, roghmoH, roghvaH, roj, rojHom, rojmab, rol, rol taj, rom, romta', romuluS, romuluS HIq, romuluSngan, ron, ronmoH, rop, roptoj, ropyaH, ropyaH qach, rop'a', roQ, ror, rorgh, roS, roSghaH, roSHa', roSHa'moH, roSqa', roSqa'QeD, roSwI', rotlh, ro', ro'qegh, ro'qegh 'Iwchab, ro'Sa' ru - ruch, ruDelya' rop'a', rugh, ruH, run, runpI', runwI', rup, ruq, ruq'e'vet, ruQ, rur, rura' pente', ruS, ruStay, ruSvep, rut, rutlh, rutlhHom, ruv, ruv'etlh, ru', ru'Ha'

s Sa - Sa, Sab, Sach, SachmoH, SaD, Sagh, Saghan, SaH, SaHa'ra', SaHHa'ghach, Saj, Sal, Sam, San, SanDIy, SanID, SanmIr, SanmIr QuQ, Santay, Santlhar, San'emDer, San'on, Sang, Sap, Saq, SaqDaq, Saqghom, Saqjan, SaQ, SaQatvelo', Sar, Sarbruqen, Sargh, SaS, Sat, Satlh, Saturn, Savvanwer, Saw, Sawlay, Saw', Say', Say'moH, Say'moHwI' tlhagh, Say'qIS, Say'qu', Say'qu'moH, Sa', Sa'Hut, Sa'Qej, Sa'Qej Sep Se - Sech, Sech qengwI', SeD, SeDveq, Segh, SeH, SeHjan, SeHlaw, SeHwI', SeHwI' pat, Sen, SenwI', SenwI' rIlwI' je, Seng, Sep, Separ, Seq, SeQ, Ser, SermanyuQ, Serrum, SeS, SeSor, Sev, Sey, SeymoH, Se', Se'tu', Se'vIr, Se'vIr malja' SI - SIbDoH, SIbI', SIbI'Ha', SIch, SID, SIgh, SIH, SIHHa'moH, SIj, SIjwI', SIla', SIlovenISqa', SIlreq, SIm, SImroD, SImyon, SInan, SIntlher, SIp, SIprat, SIq, SIqenDInavya', SIqnaSwaq, SIqotlan, SIqral, SIqral bIQtIq, SIqwI', SIQ, SIQab'el, SIQwI', SIrgh, SIrgh raghghan, SIrIl, SIrlIy, SIryoD, SIr'o', SIS, SIS yoD, SIv, SIyech So - Soch, SochDIch, SoD, Sogh, SoH, Soj, Soj choHwI', Soj naQ, Soj qub, Soj tetlh, Sol, SolDeS, Sol Hovtay', Sol loS, Sol vagh, Sol wej, Som, SommI', Somraw, Son, SonchIy, Sop, SopwI'pa', SoQ, SoQmoH, Sor, Sorgh, Sor Hap, Sorpuq, Sorya', SoS, SoSbor, SoSbor'a', SoSnI', SoS taj, Sot, Sotlaw', Sov, Soy', Soy'Ha', So', So'chIm, So'Ha', So'wI' Su - Su, Sub, SubmaH, Such, Suchtuv, SuD, SuD 'ej Hurgh, SuD 'ej wov, Sugh, SuH, Suj, Sum, Sun, Suntay', Sung, Sup, SupDIng, Supghew, Suq, Suqqa', SuqSIv, SuQ, Sur, Surchem, Surgh, SurIna'ma, Surma', Surmen, Surya', SuS, SuSDeq, SuSHom, SuS'a', Sut, Sutay, Sut DeSwar, Sut HabmoHwI', Sutra'ber naH, Sutlh, Suv, Suverya', SuvwI', SuwISya', SuwomIy, Suy, SuyDar, SuyDuj, SuynIj, Suy', Su', Su'ghar qut, Su'lop, Su'nIm, Su'wan ghew

t ta - ta, tach, tachmoH, taD, taDmoH, tagh, tagha', taH, taHqeq, taj, tajtIq, tajvaj, tajvajHom, tajvaj leD, tajvaj'a', tal, talarngan, tal SeHwI' nguSDI', tam, tamghay, tamler, tamlerQeD, tammoH, tanje'rIn, tang, tangqa', tap, tapqej, taq, taqmoH, taq'ev, taQ, taQbang, tar, tarDIghaD, targh, targh tIq, taS, taSman, tat, tatlh, tatlh'egh, tav, taw, tawI'yan, tawleHnu', tawleHnu' pogh, taw', taw 'ay', tay, taymey, taymoH, tayqeq, tay', ta', ta' Hol te - teb, teblaw', tebwI', teghbat, teH, tej, tel, tellarngan, tellar wa', tel SeHwI' jo', telun, telun Hovtay', telya', tel'em, tem, ten, tennuS, tennuSnal, tenwal, tengchaH, tep, tepqengwI', teq, teqSaS, tera', tera' bIQ lung'a', tera' ghIch rop, tera' nagh DIr charwI', tera' na'ran, tera' na'ran wIb, tera' na'ran'a', tera'ngan, tera' peb'ot, tera' rop bIr, tera' tlhuH rop, tera' yav 'atlhqam, tera' 'arDeH, teS, teS HablI', teSra', tet, tetlh, tetyub, tev, tey, teywI', tey', tey'be', tey'loD tI - tI, tIch, tIgh, tIghla', tIH, tIj, tIjwI'ghom, tIl, tIn, tIng, tIngDagh, tIpqan, tIq, tIq Hom, tIqnagh, tIqnagh lemDu', tIquvma, tIQ, tIr, tIr ngogh, tIr ngogh QaD, tIS, tIv, tIw, tIy, tI', tI'ang, tI'qa' vIghro', tI'rIl, tI'vIS, tI'wI' to - tob, toba'qo, toch, toD, toDDuj, toDSaH, toDuj, togh, toH, toj, tol, tom, tomat naH, tomter, tonSaw', tong, tongDuj, toplIn, toppa', toq, toqvIr lung, toqwIn, toQ, toQDuj, tor, torgh, torSIv, toS, toSwI' qal'aq, totlh, tova'Daq, toy', toy'wI', toy'wI''a', to', to'baj, to'ratlh, to'waQ tu - tu, tuch, tuch rIt, tuch rItwI', tuD, tugh, tuH, tuHmoH, tuj, tuj muvwI', tuj 'otlh, tul, tum, tun, tung, tungHa', tungyen, tup, tupjaj, tuq, tuq Degh, tuqjIjQa', tuqnIgh, tuqvol, tuQ, tuQDoq, tuQHa'moH, tuQloS, tuQmoH, tur, turIqya', turmIq, turmIq 'enDeq, turwI', tuS, tut, tut Duj, tutlh, tutlhmoH, tuv, tuy', tu', tu'HomI'raH, tu'lum, tu'lu', tu'mI', tu'qom

x tlha - tlhab, tlhach, tlhach mu'mey, tlhagh, tlhaghnay, tlhagh patat 'oQqar naQHom, tlhaj, tlham, tlhamchem, tlhan, tlhap, tlhapqa', tlhapragh, tlhaq, tlhaQ, tlhar, tlharghDuj, tlharwIl, tlharwIl Duj, tlhaS, tlhat, tlhatlh, tlhavqop, tlhaw, tlhaw', tlhay, tlhay', tlha', tlha'veq tlhe - tlheD, tlhegh, tlhegh jIrmoHwI', tlheH, tlhej, tlhemqaDID, tlheng'IQ, tlhep, tlhepQe', tlher, tlher'aq, tlhetlh, tlhevjaQ, tlhey'at, tlhe' tlhI - tlhIb, tlhIch, tlhIghaq, tlhIH, tlhIj, tlhIl, tlhIlHal, tlhIlwI', tlhIm, tlhImqaH, tlhIn, tlhInja, tlhIngan, tlhIngan Hol, tlhIngan Hol poD, tlhIngan Hubbeq, tlhIngan wo', tlhIngan 'IH qaD, tlhIng yoS, tlhIq, tlhIS, tlhIv tlho - tlhob, tlhoch, tlhoD, tlhoDmoH, tlhogh, tlhoghmoH, tlhoj, tlhol, tlhom, tlhombuS, tlhom chum, tlhon, tlhong, tlhonghaD, tlhop, tlhoqtlhal, tlhoQ, tlhorgh, tlhorghHa', tlhoS, tlhot, tlhov, tlhoy, tlhoy', tlhoy' SaS, tlho', tlho'ren tlhu - tlhub, tlhuch, tlhuD, tlhuH, tlhup, tlhuQ, tlhur, tlhut, tlhutmoH, tlhutlh, tlhu', tlhu'moH

v va - va, vabDot, vaD, vagh, vaghDIch, vagh reD mey', vagh reD 'Impey', vaH, vaHbo', vaj, val, valQav, valQIS, valtIn, vam, van, van bom, van hew, van qach, van'a', vang, vaq, vaQ, var, vargh, varghwI', varHa', vaS, vaS'a', vatlh, vatlh DIS poH, vatlhvI', vav, vavnI', vavoy, vaw, vay, vayya', vay', va'chum, va'nuch ve - veb, vech, veD, veDDIr, vegh, veH, veH tIn, vel, velqa', velSo', velSo' 'uSqan, velwI', vem, vemmoH, vem'eq, ven, veneSwe'la', ventaHghach, venwI', veng, vengHom, vep, veqlargh, veQ, veQDuj, ver, veragh, verengan, verengan Ha'DIbaH, vergh, veS, veSDuj, veStay, vetlh, vev, vevwI', vey, vey', vey'Ha', ve' vI - vI, vIb, vIbHa', vID, vID'Ir, vIghro', vIH, vIj, vIl, vIlaDelvIya', vIn, vIncha', vInDa', vIno'va', vIno'va' qurgh, vIng, vIp, vIq, vIqraq, vIQ, vIQmoH, vIraS, vIrgh, vIS, vIt, vItHay', vIttlhegh, vItlh, vIychorgh, vI', vI'Hop, vI'Ir, vI'laS vo - voD, voDchuch, voD jan, voDleH, voDleH Ha'DIbaH, voDmeH jan, vogh, voHDajbo', vol, volchaH, von, vonlu', vong, voq, voqHa', voQ, voQSIp, vor, vorgh, voSpegh, voSpegh Sep, vov, voveng, vo' vu - vub, vuD, vuj, vul, vulqan, vulqangan, vum, vun, vung, vup, vuQ, vur, vuS, vut, vutmeH 'un, vutpa', vutwI', vut'un, vuv, vuy, vu', vu'wI'

w wa - wab, wabDo, wab HevwI', wab labwI', wab naQ, wab poD, wab qoSta' 'aplo', wab ta, wagh, waH, wal, wam, wamwI', wan, wanHa', wanI', wang, waq, waqboch, waQ, war, warjun, waS, watrIn, watlh, wav, waw', way, way', way'ar, wa', wa'chaw, wa'DIch, wa'Hu', wa'jo''a', wa'lay, wa'leS, wa'logh, wa'maH, wa'maHDIch, wa'maH wej, wa' rutlh qam Do Duj, wa'SIngtanDIySIy we -  web, wech, wegh, weH, wej, wejbe', wejDIch, wejHa', wejpuH, wejwa', wel, welwelwel, wem, wen, wep, weq, weQ, weQmoQnaQ, wer, wermoH, weS, weSjech, weSjech ba'Suq, weSjech ba'Suq Duj, wev, wew, wey, we'lIS wI - wI, wIb, wIch, wID, wIgh, wIH, wIj, wIjwI', wIjwI' jan, wIjwI' ngeb, wIl, wIlle', wIlpuq, wItte', wItlh, wIv, wIy, wIyqap, wI', wI'qIy wo - wob, woch, woD, wogh, woH, woj, woj choHwI', wol, wolmoH, wom, wonmugh, wontoy, woq, woQ, wornagh, woS, wot, wov, wovmoHbogh jan, wovmoHwI', wovmoHwI' moQ, wovtaHghach, wov'on, wo', wo'rIv wu - wuD, wun, wup, wuq, wuqHa', wuQ, wuS, wuS rItlh naQ, wutlh, wutlh pa', wuv

y ya - ya, yab, yab qoD, yach, yachchuq, yachchuqmeH wutlh pa', yachwI', yaD, yagh, yaH, yaj, yajHa', yamtaw, yamtaw job, yan, yanwo', yang, yap, yaS, yaS cha'DIch, yaS wa'DIch, yatqap, yatlh, yav, yay, yay mIr, yay', ya'rIS ye - yeb, yegh, yej, yejHaD, yejquv, yej'an, yem, yep, yepHa', yeq, yer, yergho, yeru'Sala'yIm, yev yI - yI, yIb, yIghoSDo', yIH, yIn, yInbogh lom, yInroH, yInSIp, yIntagh, yIn 'eSqa', yIQ, yIr, yIrIDngan, yISra'el, yIt, yItlh, yItlhHa', yIv, yIvbeH, yIvbeH SeQHa' yo - yo, yob, yobta' yupma', yoD, yoH, yoHwI', yoj, yol, yomIj, yon, yong, yopwaH, yopwaH bID, yoq, yoq yIn yuQ, yor, yorgh, yoS, yot, yotlh, yov, yoy, yoymoH, yo', yo'SeH yaHnIv yu - yu, yub, yuch, yuD, yuDHa', yugh, yughmoH, yuHSIQ, yul, yup, yupma', yuq, yuQ, yuQHom, yuQjIjDIvI', yuQjIjQa', yuQQeD, yuQtej, yur, yuryum, yut, yutlhegh, yuv, yuvtlhe', yuwey, yu', yu'egh, yu'muD

z 'a - 'a, 'ab, 'ach, 'achghej, 'achler, 'aD, 'aDHom, 'aDtay', 'agh, 'aH, 'aHDuH, 'aj, 'al, 'alnIl, 'alnum, 'alngegh, 'al'on, 'ambay, 'amerI'qa', 'amerI'qa' SepjIjQa', 'amerI'qa' tIng chan tIng, 'amerI'qa' 'ev chan 'ev, 'ampaS, 'amrI', 'an, 'anDorngan, 'anDorya', 'anDorya'ngan, 'anDo'ra', 'anISyum, 'anmoH, 'antartIq, 'anyan 'oQqar, 'an'or, 'an'orQeD, 'an'ortej, 'ang, 'angweD, 'angwIl, 'ap, 'aplom, 'aplom chuch, 'aplo', 'apmoH, 'apraQ, 'apuStoQ, 'aq, 'aqaD, 'aqaDyan Hol, 'aqleH, 'aqnaw, 'aqroS, 'aqtu', 'aquta', 'aQlo', 'aQvoH, 'ar, 'arDeH, 'argh, 'arHentInya', 'arlogh, 'aS, 'aSralya', 'aSya', 'at, 'atlhqam, 'atlhqam tun, 'av, 'avghanIStan, 'avrI'qa', 'avwI', 'aw, 'awje', 'aw', 'ay, 'ayItI, 'ay', 'a', 'a'ghen, 'a'leghen'I', 'a'Setbur 'e - 'eb, 'ech, 'echlet, 'echlet Hab, 'echletHom, 'echletHom vey, 'eD, 'eDjen, 'eDSeHcha, 'egh, 'eH, 'ej, 'ej De' vIchel, 'ejDo', 'ejtlhal, 'ejvoH, 'ejyo', 'ejyo' ra'ghomquv, 'ejyo'SeH yaHnIv , 'ejyo'waw', 'el, 'elaDya', 'elaS, 'elI'jaH, 'elmeH chaw', 'elpI', 'em, 'emrIgh, 'emvI', 'en, 'enDeq, 'enteD, 'entepray', 'eng, 'ep, 'epIl naH, 'epIn, 'eq, 'eqwaDor, 'eQ, 'eQway', 'eQway' 'echlet, 'er, 'ergh, 'erwI'Daq, 'er'In, 'eS, 'eSpanya', 'eSqa', 'eSreH, 'eStIy, 'et, 'etlh, 'ev, 'evnagh, 'evta', 'evtlhev, 'ewro, 'ewrop, 'ey, 'eyawaDIy, 'eyHa', 'eyre', 'e', 'e'levan, 'e'mam, 'e'mamnal, 'e'nal 'I - 'Ib, 'Ich, 'IDnar, 'IDnar lIl, 'IDnar lIlwI', 'IDnar pIn'a', 'Igh, 'IghvaH, 'IH, 'Ij, 'Il, 'IlHa', 'Im, 'Impey', 'ImSIng, 'Imyagh, 'In, 'InDIye'na', 'InDogh, 'InSep, 'InSong, 'Internet, 'Inglan, 'IngSav, 'Ip, 'Ipnal, 'Iptay, 'Iq, 'IqnaH, 'IqnaH QaD, 'IqngIl, 'IQ, 'Ir, 'Irgh, 'IrmeD, 'IrneH, 'IrneHnal, 'ISjaH, 'ISlan, 'ISQIm, 'ISyar, 'It, 'Italya', 'Itlh, 'Iv, 'IventoH, 'IvtIH, 'Iw, 'Iwghargh, 'Iw HIq, 'Iw remwI', 'Iw 'Ip ghomey, 'I', 'I' ghew, 'I'SeghIm 'o - 'o, 'ob, 'obe', 'obmaQ, 'obray'wal, 'och, 'och mutlhwI', 'oD, 'oDtu', 'oDwI', 'ogh, 'oH, 'oj, 'ojHa', 'ol, 'olQan, 'om, 'onroS, 'onteryo, 'ong, 'op, 'opuHwI', 'oq, 'oqe', 'oqmoH, 'oQqar, 'or, 'oray, 'orghen, 'orghen rojmab, 'orghengan, 'orwI', 'or'eq, 'oS, 'oSHeQ, 'oSteray', 'oStIn, 'oSwI', 'ot, 'otHa', 'otHel, 'otlh, 'otlh poH, 'otlhQeD, 'otlhtej, 'ov, 'ovmay, 'ovwI', 'oynot, 'oy', 'oy'naQ, 'o', 'o'lav, 'o'mat ghIrI', 'o'megh, 'o'nI', 'o'rIS, 'o'roy', 'o'wen 'u - 'ub, 'uch, 'uchgha', 'uD, 'uD Haqtaj, 'uD'a', 'ugh, 'ughDuq ghargh, 'uH, 'uj, 'ujHom, 'ujIllI', 'uj'a', 'ul, 'ul gho, 'ul pat, 'ul pat mutlhwI', 'ul rarwI', 'ul Sech, 'ul 'aplo', 'um, 'uma', 'umber, 'un, 'un naQ, 'un quD, 'unwat, 'ung, 'up, 'uq, 'uQ, 'uQ'a', 'ur, 'urmang, 'urwI', 'uS, 'uSgheb, 'uSqan, 'uSu', 'ut, 'utlh, 'ut'at, 'uy, 'uy', 'u', 'u' Dop, 'u' quq

Administrative pages

Dictionary Statistics

Category pages

Category1Definition - Category2Definitions - CategoryAdministration - CategoryHolQeD - CategoryList - CategoryNonCanon - CategoryProblem - CategoryST1 - CategoryST3 - CategoryST5 - CategoryST6 - CategorySTID - CategorySource - CategoryStatistics - CategoryTKW - CategoryTNK - CategoryTest - CategoryWikiLinks - CategoryWordtype - CategoryWrongIPA - Categoryadverbial - Categoryconjunction - Categoryexclamation - Categoryinferred - Categorynoun - Categorynounsuffix - Categorynumber - Categoryother - Categoryprefix - Categorypronoun - CategoryqepHom - Categoryqepa - Categoryquestion - Categoryregional - Categoryslang - Categoryundefined - Categoryverb - Categoryverbsuffix -

other

TopicForm - TopicViewTemplate - TopicForm - Word_1_DefinitionForm - Word_2_DefinitionsForm - Word_3_DefinitionsForm - Word_4_DefinitionsForm - Word_no_canon_Form - 2-definitions-Template - 3-definitions-Template - 4-definitions-Template - Non-canon-Template - TopicViewTemplate - WebTopicEditTemplate - WordNoCanonViewTemplate - WordViewTemplate - Web - WebAtom - WebChanges - WebChangesMobile - WebCreateNewTopic - WebHistory - WebHolQeDissues - WebHome - WebIndex - WebLeftBar - WebNewTopicList - WebNotify - WebOldestPages - WebPreferences - WebRss - WebSearch - WebSearchAdvanced - WebStatistics - WebTopBar - WebTopicEditTemplate - WebTopicList -
Category: Administration    Latest edit: 25 Aug 2020, by KlingonTeacher    Created: 03 Dec 2017 by WikiAdmin
History: r38 < r37 < r36 < r35 - View wiki text



QUICKSTART
Read this first
see example page

TOPIC NAMES:
remember the swap of q > k and ' > - as in qa' = ka- and Daq = Dak

WORD TYPE ORDER:
1. noun 2. verb 3. others

Day of the week:
Today is DaSjaj




  • Search

EN   DE   NL   FR   ES

Visit us on Facebook:

 
The Klingon Language Wiki is a private fan project for educational purposes. Please read the copyright notice for details.